Scholen mogelijk langer dicht!!!!

De beslissing van het kabinet om de scholen ook na 6 april dicht te houden of juist weer te openen, wordt pas genomen als de uitkomsten van een cruciaal rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) binnen zijn, vertelt minister Arie Slob (Onderwijs) dinsdagavond in het televisieprogramma Op1.

Het lijkt aannemelijk dat scholen langer gesloten blijven, aangezien het RIVM in gesprek met Nieuwsuur heeft bevestigd dat het onderzoek, waar zes weken voor zijn uitgetrokken, dinsdag van start is gegaan.

Het RIVM zegt daarnaast voor 6 april geen uitkomsten te verwachten. Slob klonk gedecideerd over die uitspraak: “Als duidelijk wordt dat het rapport pas na 6 april zal verschijnen, dan zal de maatregel om de scholen nog niet te openen verlengd worden tot een latere datum.”

De minister vertelt bij Op1 echter dat er nog niets duidelijk is over de definitieve looptijd van het onderzoek. Mocht het RIVM daar de volledige zes weken voor nodig hebben, betekent dat dat de scholen op z’n vroegst begin mei heropend worden.

Naast het lerarentekort kampt het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs ook nog eens met een toename van het aantal leerlingen.

Krasse Knar werkzaam via Suc6werk