Vanaf januari is er een vacature op een ambitieuze school in Capelle aan de IJssel. Ben je leerkracht of studeer je voor leerkracht, en heb je zin in een groep 5-6 of een groep 8? Dagen en werktijdfactor in overleg

Vrijblijvende kennismaking met de school, een dagdeel meedraaien en een persoonlijk gesprek zijn onderdeel van de procedure.

Bel bij interesse met Suc6werk 06-23654395 en wij maken graag een afspraak met je.

De School

Samen werken aan groei.

De school is een lerende organisatie die vanuit een christelijke levensvisie onderwijs van hoge kwaliteit verzorgt.

De hoge kwaliteit is zichtbaar door de motivatie en de betrokkenheid van kinderen, leerkrachten en ouders.

Tevens vormt resultaatgerichtheid een belangrijk uitgangspunt.

Pedagogisch klimaat:

Betrokkenheid bij en contact met kinderen is belangrijk in het dagelijks werk van onze leerkrachten.

De sfeer op school moet veilig en vertrouwd zijn.

In zo’n werksfeer kunnen kinderen zich zo veelzijdig mogelijk vormen.

Deze werksfeer komt o.a. tot stand door een goede samenwerking tussen leerkrachten en de kinderen en tussen kinderen onderling.

Met en van elkaar leren vinden wij erg belangrijk.

Dit is het beste te realiseren in een klimaat van orde, rust en gezelligheid.

Kinderen moeten met plezier naar school gaan.

Aan respect, tolerantie en het voorkomen en bestrijden van pestgedrag wordt daarom ook veel aandacht besteed.

Onderwijskundig concept Kennisoverdracht is belangrijk binnen onze school.

Tussen kinderen bestaan grote verschillen in niveau en leerstijlen en niet ieder kind hoeft hetzelfde te kennen en te kunnen.

Wij proberen elk kind in zijn of haar eigen waarde te laten en het de ruimte te geven die het nodig heeft.

Kinderen ontwikkelen zich zo breed mogelijk. Het interactief leren speelt daarbij een grote rol. Er wordt daarom veel waarde gehecht aan sociaal leren, betekenisvol leren en strategisch leren. Sociaal leren, wil zeggen door actief met de leerkracht en met elkaar samen te werken.

Betekenisvol leren houdt in dat er zo veel mogelijk gezocht wordt naar activiteiten die zin hebben voor de kinderen, die kinderen aanspreken en te maken hebben met ‘echte’ situaties. Strategisch leren betekent dat kinderen methodes en manieren leren waarmee ze zelf problemen kunnen oplossen en die zij ook in andere situaties kunnen gebruiken.

Het werken vanuit de ontwikkeling van het kind is in de kleutergroepen duidelijk zichtbaar in de vorm van de rijke spelhoeken en het werken met thema’s.

Het leren wordt op deze manier voor de kinderen dus heel betekenisvol gemaakt waardoor de kinderen heel betrokken zijn en tot leren komen.

Als team proberen zij de ontwikkeling van de kinderen goed te volgen en op tijd in te spelen op een eventuele vertraging in die ontwikkeling.

Dit doen zij door de kinderen goed te observeren, in interactie te gaan met de kinderen en door elk kind op zijn eigen niveau aan te spreken. Verder maken zij gebruik van een leerlingvolgsysteem.

Religieuze identiteit:

Vanuit een christelijke geloofsovertuiging willen zij dat kinderen en leerkrachten respectvol en liefdevol met elkaar omgaan.

Het bevorderen van een open houding ten aanzien van andere culturen en religies is hier een onderdeel van. Iedereen is uniek en telt mee

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *